Denna ständiga nordanvind 12/8

Fredagkväll och de flesta i Karlskrona kanske besöker hamnfesten och dricker en öl eller två.  Jag Willy och Viktor prioriterade ett uppfriskande gäddpass i stället. Planerna för i kväll var enkla, vi tänkte fiska på ett ställe som vi inte har besökt ännu i sommar och som vi trodde kunde leverera en gädda över metern till någon av oss. Vi susade i väg genom vågorna och insåg ganska snart att planerna inte gick att genomföra för vinden var starkare än vi trodde när vi var på land. Givetvis vände vi inte om utan försökte att få upp gäddor på andra ställen men det var svårfiskat. Gäddorna hukade sig i vågorna och stod gömda bakom stenar när vi drev förbi i ca två knops fart. Det var inte den roligaste fisketuren men det är ju alltid skönt att komma ut på sjön en stund.  Tillsammans fångade vi sex gäddor så det måste vi vara nöjda med under rådande väderförhållande.

Willy fick flest gäddor ikväll, han lyckades få upp tre stycken. Den största var ca 80 cm lång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s