Inte långt ifrån metern 17/8

Endast fyra cm från att vara en meter lång var gäddan jag fångade i kväll. Vi trodde faktiskt på bra fiske ikväll då vi hade väntat in lagom vind från sydväst. Allt såg lovande ut och vi fiskade på några ställen där vi fick upp några mindre snipor innan det lite tyngre hugget kom. Gäddan högg förvånandsvärt försiktigt och kämpade bara emot när hon skulle håvas in, då drog hon iväg  under båten men hon satt fortfarande fast på den spända linan. Så fort linan slackade i håven så lossnade betet men då gör det ju inget. Vi fotograferade och vägde skönheten snabbt  innan hon återsattes i havet.

 

Härligt att få en frisk och fin gädda som var 96 cm lång och vägde ca sex kilo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s