Nytt jerkbaitspö 1/10

Sista chansen för mig att reka inför gäddfestivalen då jag kommer att vara bortrest i veckan som kommer. Viktor överraskade mig med att ge mig ett av sina spön som han hade vunnit i  gäddfestivaltävlingen 2009. Jag hade länge önskat mig ett spö med längre handtag av kork så detta var presis vad jag hade längtat efter. Spöet var jätte skönt att fiska med men rullen strulade lite de första timmarna. Vädret idag var supervarmt och vinden var obefintlig så det tog en bra stund innan jag fick känna hur det var att få påslag med den nya utrustningen. Dagen till ära satte jag på en silverfärgad Buster jerk shallow som levererade tre gäddor till mig. Willy hade otur att en riktigt skaplig gädda missade hans bete och bet tvärs över flourcarbontafsen så de gick av annars hade säkert hans PB bättrats på.

 

Jag blev jätteglad och överraskad när jag fick ett BFT Contest spö av Viktor.

Det tog en stund innan jag fick känna hur spöet reagerade på gäddhugg. Inte fick jag skärgårdens största gädda men ett riktigt häftigt ythugg vid nedslag blev det.

1 tanke på “Nytt jerkbaitspö 1/10

  1. Härligt!! Var med ute idag och fiskade…Vombsjön levererade ett femtiotal abborrar och vädret var helt underbart! Kommer bilder på vår blogg sen…

    Snart festival!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s