Gäddfesivalens andra dag 9/10

Högvatten på +46 denna morgon gjorde att vi inte kunde använda genvägen under infartsleden utan var tvugna att köra runt Karlskronavarvet och in i Saltösund för att komma till Dragsö Camping för att hämta startbrickorna för dag två. Kustbevakningen hade fartkontroll och en och annan gäddfiskare körde säkert för fort genom Saltösund. Det var ganska kallt på morgonen endast 3 grader så denna extra tur var uppfriskande. Planen för dag nr två var att försöka leta efter gäddan på ställen som inte kändes självklara. Detta lyckades jättebra idag pga högvattnet som gav oss möjlighet att komma in i grundvikar som annars hade varit omöjliga att ta sig in i. Vi landade totalt 31 gäddor och fyra av dessa var mellan 75-83cm. Man kan inte annat att vara nöjd över resultatet under festivalen.  Viktor kom på 28 plats med en gädda på 89 cm och jag kom på plats 57  med en gädda på 83 cm. På två dagar landadades 54 gäddor så visst har det varit två jättekul dagar med ett mycket bra och kul fiske för oss.

Viktor och jag åkte till Karlshamn för att titta på prisutdelningen. I trailen fanns det massor av fina priser. Tjugofem priser delades ut men de tio bästa fångstmännen fick priser som bestod av spön och rullar och lite till.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Att fånga en gädda över metern är inte lätt.Det kan vi se på en sån här tävling då endast fem gäddor är över metern lämnas in till tävlingsledningen. 537 deltagare fiskar i två dagar, de fiskar tillsammans av stora delar av Blekinge skärgård under kanske 5000 timmar. Man måste både ha tur och skicklighet för att få upp den stora gäddan.

3 tankar på “Gäddfesivalens andra dag 9/10

  1. Längtar redan tillbaka!! Får smöra för tjejen att besöka svärföräldrarna ofta!!

    Kul att er taktik fungerade igår…var som sagt rätt sega förhållanden men ni lyckades få bra med kontakter, synd att de stora uteblev. Ser fram emot att utforska skärgården där betydligt mer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s