97:an räddade dagen 22/10

Lördagen hade kommit och det var dags att fiska en heldag. Vädret var det inget att klaga på, mulet och ganska lagom med vind så det kändes som om det skulle bli ett riktigt bra fiske för oss idag. Jag agnade med min nya svartzonker och Viktor valde en gäddfluga som var ny för dagen. Vi bommade på de fyra första ställerna och självförtroendet var i botten då det äntligen small på hos mig. Det skvätte lite i ytan och jag trodde att det var en liten gädda som var felkrokad för den var ”bara” trög att ta in till båten. Det visade sig när den närmare sig båten för landning att gäddan var riktigt fin och behövdes håvas. Viktor skötte håven exemplariskt och jag ledde in gäddan i nätkassen. Gäddan var lite längre än vi trodde, den mätte hela 97 cm och vägde strax under sex kilo så det var en jättefin gädda. Viktor fick upp ett par gäddor till på ungefär samma ställe men sedan var det dött igen. Vet inte riktigt varför gäddorna var så svårflörtade idag för jag tyckte faktiskt att det var riktigt gäddhuggarväder.

 

Min enda gädda under dagen. Tur att den var finare än vanligt, så jag är nöjd ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s