Höstlov dag 2 31/10

Vi somnade klockan halv nio och vaknade sedan utvilade och fiskesugna klockan åtta. Vi tog det lugnt och åt frukost och fixade med fikan som skulle med i båten. Under frukosten tittade vi på sjökortet och bestämde oss för ett ställe som ser bra ut. Det visade sig att det var en felbedömning för vi fick bara en liten gädda där. Vi studerade sjökortet ännu en gång och bestämde oss för en omgruppering med ett flertal quickstop innan vi kom fram till huvudmålet för dagen. Det kom påslag vid varje stopp och ett flertal finare gäddor landades. Som grädde på moset avslutade vi dagen med riktigt superfiske på grunt blankvatten. Vid ett flertal tillfällen såg man hur gäddan plogade fram i vattnet innan betet attackerades. Vid två tillfällen hade vi dubbelhugg så det var fantastiskt kul. Idag lyckades jag få nio och Willy fick faktiskt upp tjugoen gäddor.

En fin gädda på 90 cm fångade Willy. Det är hans längsta gädda under 2011.

Vi kunde tydligt se hur gäddan attackerade betet i det kristallklara vattnet. Det var riktigt häftigt att se hur gäddan plogade sig genom vattnet innan den var fast.

3 tankar på “Höstlov dag 2 31/10

 1. Kul! Idag har jag också fiskat det är strömt i motala ström med mitt nya fiskespö. Jag var där med mina kompisar, vi fick inga fiskar och vi var där i fem timmar! Men det nafsa väldigt mycket.

 2. Hoppas ni får härliga höstdagar i skärgården, och på Sturkö.
  Själv har man spenderat helgen under pressening på Maxi’n.
  På torsdag flyger jag till Alicante. Ska spana starten på Volvo Ocean Race.
  Lycka till med fisket
  /Tobbe

 3. Tjena!

  Grattis till härligt fiske…har inte kommit ut sen tävlingen pga flytt och renovering…som vanligt härligt att läsa om era fiskeäventyr!
  Kör hårt

  SKITFISKE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s