Nordanvinden stoppar inte fisket 17/12

Kanske att nordanvinden på 8m/s och  två grader i luften  avskräcker de flesta fiskare men inte Viktor Vestergård och mig. Vi gav oss iväg vid tiotiden och sökte oss till grunda lävikar där vi trodde att gäddorna skulle finnas. Det var högvatten på ca 60cm så det var bra med vatten under båten även på de ställen som kan vara riktigt grunda. Jag använde mig av mitt favoritbete denna höst. Blå och silverfärgad Big Bandit, vi bommade på första stället och vi var nollade i ca en timme tills jag kände ett härligt gung i spötoppen och jag kunde drilla hem en superfin gädda på 93 cm. Vi uppskattade vikten till stax över sex kilo. Viktor hade en del kontakter med mindre gäddor  innan fisket dog ut och vi omgrupperade till en ny grudvik. Där krävdes det en hel del nötande innan gunget i spötoppen kom igen. Denna gädda var något kortare men betydligt smalare så den vägde inte fem kilo. Vi fortsatte att nöta men eldoradofisket kom aldrig men vi får vara nöjda ändå. Sex gäddor i båten och två av dessa var riktigt granna. Kanske detta var den sista turen 2011 det är som alltid vädret som avgör när det är dags att torrsätta. Jag hoppas på mildväder så att det går att ta ett gäddpass under julhelgen.

En av de finaste gäddor jag har fångat under alla fiskepass 2011. En gädda i superfin kondition, härliga färger och fantastiskt välväxt.

2 tankar på “Nordanvinden stoppar inte fisket 17/12

  1. Härligt fiske!!

    Kommer fira jul i Karlskrona men kommer nog inte ha tid för något fiske, blir ett pass i veckan eller två!

    Ha de bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s