Vattentemperaturen sjunker 15/1

Solen sken, vinden var svag från norr och termometen visade 3 minusgrader denna fina söndagsmorgon. Det kändes som om det kunde bli riktigt trevligt gäddfiske idag. Viktor hämtade mig strax efter elva och det tog inte så lång tid innan vi stävade framåt genom Lyckebyån. Det visade sig att vattnet hade blivit kallare under veckan och låg strax över fryspunkten. Det var centimetertjock is vid vasskanterna och vid Verköbron plöjde vi igenom istäcket som en isbrytare. Kanske det var detta eller någon annan faktor som gjorde att vi inte kunde väcka huggreflexerna hos någon gädda under dagen. Annars så var dagen fin men kall, det frös i spö-öglorna och ankartampen var helt styv och svårhanterlig. Kanske var det kylan som påverkade kameran för den vägrade fungera så tyvärr kunde jag inte fotografera några mäktiga isbrytarbilder. Den lilla C&R snutten är från vårfisket 2011. Jag funderar på att ta upp Bustern för service bara vattnet i Lyckebyån sjunker så att båtupptagningsrampen går att använda.

 

2 tankar på “Vattentemperaturen sjunker 15/1

  1. Nytt pass för predatorfiske.se imorgon om gud (och arbetsgivaren) är god. Det gäller att snabba sig nu innan isen lägger sig. Det verkar bli vinter även i Skåne (dessvärre).

  2. Skön film grabbar!! Är så sjukt taggad inför vårfisket nu!
    Aldrig kul att bli ff….bara på’t igen. B-)
    Skitfiske!
    Kalle Team Jolly Roger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s