Årets första jerkgädda 22/1

Vad är det som driver oss nördiga gäddjägare att ge sig ut i snöblandat regn, nordliga vindar och en lufttemperatur av +2 grader. Givetvis är det kanske så att just detta pass  kommer att leverera drömgäddan. För min del var jag sugen på att testa mitt nya bete från ”Stampe” som är abborrefärgat med orange mage. Det är supersnyggt och har en skön gång med ett otroligt häng vid vevstopp. Jag trodde faktiskt att jag skulle fånga en gädda idag med detta bete. ”Bild på betet kommer när den hänger i mungipan på betets första lurade gädda” 

Men gäddorna valde Willys lilla buster jerk brown tiger istället. Kanske triggade Willy gäddorna mer med att rycka hem betet med en lite hetsigare gång än mig som bara vevade hem betet med en liten jerk-knyck sedan vevstopp. Willy lirkade upp två gäddor i en vik där temperaturen var ca tre grader. I de vikar som var kallare hade vi inga kontakter alls. Lite smolk i bägaren uppstod när vi skulle värma oss med Bullens korv och varm O`boy. Korvburken stod kvar på hyllan i köket så vi var både frusna och hungriga när vi avslutade detta gäddpass.

 Jag blev så glad när Willy fångade årets första gädda att jag kramade om honom. Så otroligt skönt att inte åka på en bomtur igen.

4 tankar på “Årets första jerkgädda 22/1

  1. Härligt Willy! Måste kännas bra att vinna över din pappa! 😉
    Skitfiske på er!

  2. Härligt att ni kan fiska även fast Kung Bore verkar ha kommit mer permanent. Vi ska förhoppningsvis köra ett pass imorgon men då blir det nog mete IGEN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s