Kylan har kommit till Karlskrona 29/1

Willy och jag var faktiskt sugna på att köra ett gäddpass idag men när jag tittade på tiodygnsprognosen från SMHI så förstod jag att det var nog säkrast att torrsätta båten istället. Övriga i familjen sov då jag åkte till båten och kunde konstatera att den satt rejält fast i isen men det var fritt vatten i mitten av Lyckebyån. Det var även en massa is på båtupptagningsrampen i ån så den var obrukbar. Jag åkte till Preem Blåport där det också finns en ramp och där var det öppet vatten. Det kändes härligt! Jag sandade i rampens backe sedan åkte jag och spettade loss båten, detta var otroligt slitsamt då isen runt båten var ca sju cm tjock.

Efter det jobbiga hackandet i isen så gick allting superbra och inga incidenter uppstod trots att det var väldigt halt på vissa ställen. Nu tror jag att jag skall skicka in lappen om att prenumerera på Fiskefeber så har vi lite att läsa innan det är dags att sjösätta igen.

När väl båten var bortspättad från isen gick allting superbra med att torrsätta Bustern. Tvätta av den får vänta tills det blir mildare väder.

2 tankar på “Kylan har kommit till Karlskrona 29/1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s