Ambassadeur Predator service 19/2

I väntan på att isen ska smälta och våren ska komma så är det bra att kolla över utrustningen. Här kommer jag att visa hur man gör för att serva en Ambassadeur Predator.

Titta på bildspelet och läs beskrivningen sedan är det bara att skruva isär er egen rulle och serva den. Jag brukar bara göra rent den invändigt med ljummet vatten och diskmedel om det behövs. Det är super att peta på de svåra ställerna med en tops. Glöm inte att köpa hem rullfett från den lokala sportfiskebutiken. Rullen kommer att må så bra av att få lite underhåll. Det är inte så svårt. Lycka till.

Detta bildspel kräver JavaScript.

4 tankar på “Ambassadeur Predator service 19/2

 1. Tack for guiden, implederade den på mitt hop plock av 5500 inshore & 5600 Predator. Smorde dock även de två lagren och vev knopparna.

  Jag har haft min predator i ca 1 år snart och faktiskt bara smort den 1 gång och gjorde första servicen nu. Funkat utan problem faktiskt.! Fiskar dock endast sötvatten.

  Ska kolla igenom bloggen lite bättre när jag får tid!

  Tack än en gång.

  Mvh

  Simon

 2. Du har säkert rätt. Denna rulle har jag haft sedan i somras och den har strulat en gång. Då har det varit smuts och korrotion. Då rev jag ned den och rengjorde den och återfettade. Jag tror att man måste ge rullen kärlek ca fyra gånger per år om den ska fungera. Ska bli kul att provkasta med din rulle när vi träffas. Det blir kanske en sådan vid nästa rullköp.

 3. Riktigt skysst bildspel måste jag säga! Bra förklaring var det med. Hoppas du har bättre erfarenhet än mig när det kommer till predator rullen. Har fått skrota 2 st. 😦 Den första höll en mån. Sen la backspärren av. Fick en ny på garantin. Den höll två lr tre pass. Då låste sig hela skiten. Då tröttnade jag. Så det fick bli en Daiwa Luna 300 L istället. I särklass den bästa och skönaste rullen jag haft. Går att jämföra med. Shimano Calcutta 401 TE som jag hade för några år sedan. Världsklass. Nu får det snart bli vår så bi kan ses i vikarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s