Påsklovsfiske 3-4/4

Jag hade tagit ledig samma vecka som skolorna hade påsklov, dels för att det är skönt att vara ledig samt att Willy och jag hade tänk bo i stugan och fiska i ett par dagar. Det var -8 grader på tisdagsmorgonen så vi väntade tills elva-tiden, då temperaturen hade ökat. Vi hade inte något bra fiske kanske pga att vi hade missbedömt den kalla vinden. Vi frös faktiskt hela dagen och förbannade oss att vi inte hade tagit med oss den extra tröjan som brukar hänga med. Vi lyckades landa fem gäddor och två av dessa var fina. Willy avslutade dagen med att kroka en tjock dam som var 90 cm lång och vägde 6,2 kg. Det var en bra avslutning på tisdagen.

Onsdagens fiske var betydligt bättre. Bättre fart på gäddorna men något superfiske blev det inte. Vi lyckades fånga strögäddor med jämna mellanrum under hela dagen men stundtals upplevde vi fisket riktigt segt. Det blåste kallt även idag men nu var den extra tröjan på som värmde gott. Vi lyckades landa 12 gäddor under onsdagens fisketur och det kan man ju inte säga är dåligt men idag hade vi inte någon gädda över 85 cm i båten så lite besvikna är vi allt.

 Skönt att kura ihop på durken för att undkomma blåsten. Dags att fika på varmt kaffe och ostbaguett.   Mums – vad gott det är att fika i båten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s