Nya fångstplatser 14/4

Idag var det dags att släppa hörnflaggan och ge sig ut på okända vatten. Planen var att köra igenom Hasslöbron och sedan fiska metodiskt på de ställen som verkade intressanta. Dagen till ära så hade vi en ny gast med oss. Martin Sölvelid, även han en entusiastisk gäddfiskare men inte så van att fiska ifrån båt. Det får bli ändring på det efter dagens strålande fiske ifrån hans sida. Vi nötte på i vassvik efter vassvik men det var riktigt trögt men rätt som det var så kom kontakterna. Vi hade några fina följare som vägrade bita men efter ett par drifter så spräckte änligen Willy nollan med en gädda på ca 80 cm. Skönt!! Vi förflyttade oss och fick kontakt med snipor långt in i en grund vik, den lilla motorn vägrade starta så jag bytte tändstift och fick precis igång den innan vi drev in på riktigt grunt vatten. Jag körde ut ur viken med motorkåpan borta och när jag stannar för att mecka dit den så passar Martin på att få ett bra spögung. När gäddan kommer närmare kan vi konstatera att den är runt metern men kroken sitter ganska dåligt i läppen. Kontrollerad kalabalik uppstår men Viktor greppar håven och gäddan leds in i nätet. Snabb fotografering och vägning innan vi återsatte gäddan. Den är 98 cm lång och väger 6.5 kg. Martin kände sig supernöjd över fångsten som nu är hans nya PB. Grattis!!

Martin Sölvelid är superglad åt sitt nya PB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s