Gäddorna leker fortfarande 29/4

Vi trodde nog att leken skulle vara över nu, men det är kanske den relativt kalla våren som gör att gäddorna fortfarande leker. Båten har varit uppe på land för oljebyten på motorerna samt diverse småreparation och förbättringar på båten. Willy hade glömt att stänga av alarmet som väcker honom på morgonen alla skoldagar och idag väckte den också mig 06:45. Jag gick upp och kollade av vädret. Sol lite lågvatten och vindar från nordost bådade kanske inte så gott men Willy och jag var ju vakna så vi beslutade oss för att snabbt fixa fika och sedan äta frukost i båten.

Vi såg många puffar i vattnet och gäddor som flyttade på sig när vi checkade av första stället- mest för att se om gäddorna lekte. Vi kastade iväg våra beten och visst hade vi en del kontakter men gäddorna var otroligt svårflörtade. Vi hade kontakt med Martin från team Predatorfiske som också nötte på i karlskrona skärgård. Han hade också segt fiske med enstaka landade gäddor.

Vi kämpade på och förflyttade oss ganska mycket för att förhoppningsvis hitta några gäddor som var sugna på att bita i beterna istället för att endast lojt följa efter och vända vid båten. Flera gäddfiskare var ute idag och i en vik stötte vi på Dragsös guide båt med en följebåt. Vi kikade lite på dom i smyg men vi kunde inte se att de drillade upp några gäddor.

Vi lyckades få ett par gäddor i alla fall. Jag använde Stampes abborrefärgade bete och Willy använde en röd Hitman med lugnt rörelsemönster. Dessa fungerade bäst för oss idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s