Tung gung och PB för Angelica 2/5

Kalle och Angelica begav sig lite längre ut i Karlskrona skärgård denna kväll eftersom vinden var lugn och behaglig. Tanken var att de  skulle leta upp lite hungriga efterleksgurkor. Redan på första stoppet har de kontakt med fisk.Angelica landar en liten. Andra stopppet får Kalle och Angegelica några finare gäddor. Känns som om gäddan har piggnat till nu när vinden har vridit över på sydost trots det låga vattenståndet. De förflyttar sig till ett område som Kalle  hade spanat in på sjökortet och trodde på. Nästan omedelbart smäller det på en kämparglad 85:a. Efter ett par gäddor får Angelica ett bra hugg.

Den är liten säger hon! Nej säger Kalle en liten gädda lämnar inte sådana virvlar i vattnet efter sig. Nu hade gäddan stångat sig fast i botten. Kalle hjälpte Ancelica att dra loss den ur tången och känner två krafiga gung och förstår att gäddan fortfarande är kvar. Spöet överlämnas till fångstkvinnan. Snart visar sig gäddan vid båten och den är stor.  Kalle landar gäddan med ett säkert gälgrepp och tar försiktigt upp damen för vägning och fotografering.

 Gäddan vägde 8,3 kg och var 106 cm.

 

Nytt fint PB av Angelica. Vi på Team Karlskronafiske gratulerar henne till den fina fångsten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s