Gäddorna dissade oss 6/5

Viktor och jag gav oss iväg idag i hopp om att få ett bra efterleksfiske. Det verkade inte alls dumt, mulet väder och lagom med vind att det var lågvatten struntade vi i. Det kändes som om det skulle bli superfiske. Vi valde att fiska i och utanför grundvikarna under ett par timmar bara för att konstatera att vi var på fel ställe. Inga kontakter alls förutom en förvirrad snipa som högg på mitt bete.

Vi omgrupperade till andra vatten längre ut i skärgården och styrde in i en vik som vi bara har kört förbi. Där kunde det blivit ett eldoradofiske utan dess like. Så blev det inte!  vi nötte och nötte,  följare på följare vände vid båten utan att hugga. På hundra kast landades en liten gädda och ungefär femtio gäddor följde med fram till båten. Fem eller sex av dessa verkade vara över 90 cm. Så kan det vara men vi ska återkomma till detta ställe och då kommer det förhoppningsvis att hugga hela tiden och med lite tur så kanske det kommer upp en gröning över metern.

Det är super med en stor fiskeväska. Där ryms allt! Fika, beten, tänger. Vi har allt som vi anväder vid fiske i denna trunk tyvärr så har dragkedjan lossnat i ena kanten. Ska reklamera detta för jag tycker att en väska från BFT skall hålla mer än ett halvår.

2 tankar på “Gäddorna dissade oss 6/5

  1. Om jag kunde svara på det så hade vi fått upp många gäddor. Men det kan faktist variera. Ibland väljer gäddan att hugga vid ett långt vevstopp. Ibland triggas gäddan av att man tokvevar. Inget av detta hjälpte för oss idag, jag provade otaliga betesfärger allt från naturliga färger till skrikiga tailbeten, det fanns inget som triggade igång huggreflexerna hos gäddorna idag. Ibland går det inte att lura gäddan trots finurliga försök men ibland kan en färg eller betestyp vara helt enasående. Det gäller bara att hitta det som passar gäddan för stunden och det är supersvårt vid vissa tillfällen.

    Det är bara att nöta på och fiska outtröttligt vidare.

    Hälsningar Håkan.

  2. På tal om följare, jag har själv kastat lite från brygga i en vik på ett par meters djup de senaste dagarna med en massa följare men bara ett enda hugg (runt 70cm skulle jag gissa utan att ha mätt). Vad beror det på? Är det bättre att dra in långsammare för att de ska orka spurta in för ett hugg, snabbare för att aktivera dem eller variera hastigheten och dra in i spurter/ryckigt för att locka dem? Hur mycket påverkar draget ohuggvilliga gäddor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s