Utspridda men det nappade 13/5

Inte världens största krokodil men gäddan var väldigt pigg och glad och glupsk.

Jag var så sugen på att prova förra helgens ställe där det fanns massor av gäddor som  valde att inte hugga. Väl på plats så var jag spänd av förväntan och redan på Viktors tredje kast så högg en gädda friskt och glupskt. Nu kändes det ännu bättre! vi fortsatte att kasta ut våra beten men huggen uteblir. Plötsigt hör jag Viktor säga en följare! och den är stor. Jag kan tydligt se den simma bakom betet och gäddan är så nära att hugga men plötsligt viker den undan och försvinner. Bilden av den breda ryggen på madamen etsar sig fast på näthinnan och vi fiskar resultatlöst efter den i en timme.Vi byter plats och rekar lite och det hugger på ganska bra men det är inga bamsingar. Vi petar tillsammans upp nio stycken gäddor och den största är 81 cm och fin i  både kondition och teckning. Hur summerar man då denna dagen.

Underbart väder och det är ljuvligt ute i skärgården. Träden grönskar och gäddorna har börjat äta. Gäddorna står fortfarande utspridda men när man hittar en så finns där med all säkerhet två eller tre till.

Viktor med en av dagens fångade snipor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s