Kvällsrunda 14/5

Martin och Willy var riktigt fiskesugna för de hade inte varit ute och blött ned beterna på ett par veckor. Willy var tvungen att ordna med sin fysikläxa innan vi kunde starta V6 och mullra ut genom Lyckebyån till första bästa tångruska för att se om det högg någon kvällsgädda.

Det högg ganska omgående på Martins Bigbandit i papegojfärg. Willy hade en Monarch doc ”mamma-Sandhamn marin special” och efter detta bete simmade en 95:a som avbröt hugget i sista sekunden. Gäddorna kändes huggvilliga. Jag fiskade för övrigt med Mornach doc i samma färg som Willy. ”I Like it a lot”.

Vi omgrupperade till nästa tångruska och nu small det till hos mig. En glad och kämpavillig 75:a fick syna insidan av båten, Martin fick hjälpa till att frigöra krokarna innan återutsättningen. En snabb kvällstur som varade mellan halv åtta tills klockan nio.  Det började skymma och det kändes lagom att åka hem.

Bra med en hjälpande hand ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s