Ganska trögt 18/5

Fredagen den 18/5 var en klämdag och jag hade tagit ledigt från jobbet, även Willy var ledig från skolan. Vi var riktigt fiskesugna men det blåste ganska mycket och SMHI:s prognos visade att det skulle mojna framåt femtiden. Efter att ha sysselsatt sig med garagestädning som var nödvändigt gav vi oss iväg.

Vinden hade inte lagt sig och vi valde att fiska i vinden runt kobbar och skär. Kontakten med fisk var noll och ännu mera frustrerande var att få fiskerapporter från Team Jollyroger som fiskade på snarlika ställen. De hade följare som valar och även fina 4.5 kilos gäddor uppe i båten.

Vi nötte på i vinden och vi var fortfarande nollade när vi beslutade oss för att korsa fjärden och åka till östra skärgården och fiska i lä istället. Här lyckades vi bättre. Omedelbart kom hugg och massor av kontakter. Vattnet var spegelblankt och klart så man kunde se när gäddorna attackerade beterna. I lä hade vi det både skönt och ett spännande fiske och tiden bara försvann. Vi avbröt fisket kvart över nio och den bästa huggperioden varade mellan 19:30 -20:30.

 Kvällen var lugn och fin med många påslag. Inga finare fiskar landades men det var spännande ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s