Team Jolly Roger på efterleksfiske 15-20/5

Uddevallakillarna är i Karlskrona skärgård igen för att fokusera på efterleksfisket. När veckan summeras visar det sig att första dagens fiske var absolut den bästa.

Team Jolly Roger var tvungna att besöka Kamms för att komplettera sin utrustning lite innan det kunde bli fiske. Kalle hade nämligen lyckats bryta av sitt spö. Klockan två var all utrustning ok och killarna åkte längre ut i skärgården, detta drag skulle löna sig regält denna dag.

De fann ganska många ställen som levererade fisk i skaplig storlek. Första platsen lurar Kalle upp en fin gädda på 94 cm och 5,5 kg. Dagen var räddad men det skulle komma upp ännu större. På kvällen hittar de ett ställe som levererar en massa fisk. Flera ligger på 4-5 kilo. Tb krokar en fin 92:a. Gäddan hugger stenhårt och är som galen. Dubbelhugg till höger och vänster. Fisk som hoppar över vattenytan! Plötsligt! Kalle får ett grymt hugg som han känner är en bättre fisk. Upp kommer en galet stark fisk som vid vägning och mätning inte riktigt var metern lång. 99 cm och en vikt av 6,4 kilo – snöpligt. Gäddan var tokig även ovanför relingen och den höll på att vrida handen av Kalle i ett försök att undkomma.

 När storgäddan hade tämjts så kunde den fotograferas med bättre resultat. Kalle hade säkert ont i handen efter gäddans vridningar.

Team Jolly Rogers självförtroende var på topp efter första dagens fiske. Var det möjligt att det skulle fortsätta eller till och med vara bättre? Killarna nötte på i fem blåsiga dagar till. Tyvärr infann inte sig inte första dagens eldoradofiske men fångstresultatet är imponerande.

På sex dagar fick mannarna upp 144 gäddor i varierande storlekar. fyra var över 90 cm och ca tio var över 85 cm. Men det är den första dagens fiske som teamet kommer att komma ihåg och kanske prata om under någon vinterkväll när båten ligger på land med snö över sig. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s