Svenska Gäddklubbens Ungdomsträff 26-27/5 2012

Nu var det dags för Willys andra fiskeläger som SGK anordnade på pensionat Tre Rosor i Rosersberg som ligger utanför Sigtuna. Själva gäddfisket pågick under två dagar i Mälaren. Lasse Berglund hade skakat fram 10 st fiskeguider med båtar för att visa de tjugo ungdomarna lite fix och trix angående gäddfiskets mysterier.

Det var samling på pensionatet klockan åtta på lördagsmorgonen för en snabb incheckning på rummen, sedan en rask promenad ned till den lilla hamnen där båtarna fanns. Killarna var redan uppdelade i olika båtar och Willy hamnade i Mats Carlssons båt. Willy blev glad över att få Mats som kapten, de träffades även förra året och han hade coachat Willy fint.

Vädret var soligt med lite moln och fisket var relativt trögt men de 20 killarna fick ändå upp ca 100 gäddor varav två var 100 cm långa. Willy lyckades ganska bra och lurade upp en gädda på 83 cm.

Efter att ha fiskat hela dagen så smakade det gott med mat som serverades på Tre Rosor. Efter maten  hade Lasse anordnat förevisning i hur man gjuter gummibeten. Gummiblandningen var varm och brännrisken var stor så killarna fick bara titta på medans beterna tillverkades. Willy tyckte detta verkade kul, vi kanske försöker oss på att tillverka några Blekingekillers under vintern.

Killarna vaknade till sol från klarblå himmel och knappast någon vind. Hela söndagens fiske var trögare än trögt och väldigt lite och små fiskar kom upp. Lägret avslutades med prisutdelning till de som fått de största gäddorna. Priserna bestod av fiskespön, håvar och beten. Willy valde mellan en håv eller gummijiggar-han valde jiggarna. Ännu ett fantastiskt välordnat ungdomsläger av Svenska gäddklubbens ungdomsansvarige Lasse Berglund.

Willy tackar för det härliga lägret och hoppas återkomma 2013.

1 tanke på “Svenska Gäddklubbens Ungdomsträff 26-27/5 2012

  1. Tjena på er! kul att Willy tyckte att det var roligt synd bara att vi bara fick fiska nån timme ihop. Hoppas vi syns nästa vår också då med ny båt och större gäddor. Hårda mothugg / Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s