Fiskeabstinens 29/5

Willy var inte så sugen på att fiska efter fiskelägret men det var Martin som jag träffade på efter jobbet. Han var bara tvungen att följa med sin sambo till möbelaffären som smakråd innan det var dags att fiska. Martin hämtade upp mig vid kvart över sju och femton minuter senare så var vi på väg i Bustern.

Tiden var knapp så vi stannade till strax utan för Lyckeby och kastade lite. Inga kontakter. Förflyttning till nästa område och vips så hade vi kontakt, vi driver vidare och plötsligt smäller det på och spöet flyger nästan ur händerna på mig. En superpigg smal gädda som vi mäter till 92 cm går på betet i rasande fart och ger mig en härlig kamp innan hon tröttnar och följer snällt med in till båtkanten för fotografering.

Martin provade sin extra rulle som han hade budat hem på tradera och kände sig nöjd med detta. Fast han hade nog varit ännu nöjdare om han hade krokat någon av de följare som simmade efter hans bete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s