Flera spö i båten 6/6 Nationaldagen

De flesta hade säkert valt att fiska hela dagen och kvällen när vädret var så bra som det var i dag på Sveriges nationaldag. Jag hade lovat fru Björk att följa med henne på utfykt till ett flertal öppna trädgårdar i blekinge som skulle ge oss inspiration när vi ska gräva upp trädgården i stugan till hösten.

Willy var startklar när vi kom hem från trädgårdsvandringarna vid fyratiden, snabbt fika och sedan iväg med båten. Vi valde att fiska i östra skärgården bara för att det kändes bra. Vi hade tagit med oss en UL-utrustning, ett vanligt haspelsett och sedan våra jerkspön. Willy började fiska med sitt ul spö och hade en vanlig spinnare på som bete. Jag använde ett 8 fots haspelspö och agnade med en liten monarch doc jerk Det kändes ovant med så mjukt och lång spö men jag tyckte nog att det fungerade ganska bra tills jag inte lyckades sätta in mothuggen på rätt sätt och missade några gäddor. Willy lyckades inte heller kroka någon gädda trots hugg och ett flertal följare. Det krävs mera träning med denna utrustning. Vi bytte till jerkspöna för att inte bli nollade och visst behärskade vi detta bättre, ganska många kontakter och stehårda hugg resulterade i att vi åtminståne hade tre gäddor landade i båten innan det var dags att åka hem.

Jag ska ta med mig lättare utrustning framöver bara för att det är kul att öva och bli bättre på det som man är dålig på.Jag misstänker att det är riktigt kul att tampas med en gädda på tre kilo med UL-spö.

3 tankar på “Flera spö i båten 6/6 Nationaldagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s