Gropigt och blåsigt 17/7

Semestern har börjat och fiskesuget är större än någonsin. Willy och jag laddade med picnicgrill frallor korvar och potatissallad för en heldagsfiske i yttre skärgården i lördags men vi fick avbryta när det blåste 15 m/s. Vi grillade hemma på tomten men det är inte riktigt det samma som att sitta på en klippa ute i skärgården och diskutera de hårda sommarhuggen.

Det har inte slutat blåsa men Kalle Myrstrand är ju lika fiskenördig som oss så han bjöd med mig på en oplanerad pikehunt på tisdagskvällen. Det pirrade i kroppen och det kändes perfekt när vi stångade oss fram genom vågorna i Kalles sjöjeep.Första stoppet kändes så hett att jag trodde att det skulle smälla direkt eftersom Kalle hade varit ute kvällen innan och landat en fin sommargädda på 93 cm (5,6kg). Varken Kalle eller jag hade några kontakter trots förflyttningar till superfina ställen. Jag använde pigen i papegojfärg och Kalle nötte på med Big Bandit Jeppan. Till slut fanns det bara ett trix kvar för att få gäddorna att hugga.

Dags att öppna en Carlsbeg hof och spilla ned lite i östersjön. Jag hann inte ens få bort kapsylen innan jag hör Kalle ropa från sin position i aktern. Jaa där satt den!! inte östersjöns största monster men det var kul att få fisk. Det verkade som om en matsked hoff i sjön gjorde susen för efter detta så fick vi upp tre stycken till innan vi avbröt fisket stax innan 22. Nu längtar jag riktigt efter en vind på 3-4 m/s en skön sommarkväll med hårda hugg och varsamma returer av starka sommargäddor.

Även gäddorna blir lite extra medgörliga när dom hör och känner ljudet och smaken av en Carlsberg Hof.

 

1 tanke på “Gropigt och blåsigt 17/7

  1. Haha, öl är bra till mycket! Ska ut igen på torsdag trots regnet, men vindarna ska lägga sig lite! Hör av mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s