Man undrar varför huggen uteblir 19/7

Idag kom dagen D. Viktor Vestergård och hans kusin Alfons från Norrköping skulle fiska med Willy och mig idag. Vi var laddade och sugna. Vädret var bra, lite vind och mulet det var i det närmaste perfekt gäddfiskarväder. Vi hade en plan som på pappret verkade oslagbar. Nu skulle minst en 100 centimetare upp.

Planen grusades på första stoppet då det växte en massa spagetti där. Viktor petade upp en liten gädda så allt kändes bra. Vi fortsatte till nästa ställe där botten var helt perfekt. Tång stenar och bränningar, nu var det bara en tidsfråga innan första gäddan skulle landas. Vi var alla lika förvånade när det endast kom något enstaka hugg och inga följare. Vi valde att omgruppera till supersäkra gäddställen men det var fortfarande lögn i H…att få upp någonting. Jag ringde till Martin från Team Predatorfiske och dom hade haft samma problem. Dom provade att fiska med mindre beten (Buster Jerk 2) med gott resultat. De landade 16 gäddor under dagen. Vi fortsatte att nöta på och plötsligt hör vi Alfons säga ”jag har napp”. Och visst är det en glittrande skärgårdsgädda som har bitit på hans bete. Superkul att han lyckades trixa upp en gädda  när gäddorna är så ovilliga till hugg.

Alfons Vestergårds första jerkfångade gädda i Karlskrona Skärgård.

Att det ska vara så svårt att förstå sig på hur eller vad som  utlöser gäddans huggreflexer. Idag kammade vi noll och Vestergårdarna vann en överlägsen seger i fångade gäddor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s