Full fart på gäddorna 20/7

Det var ungefär samma väder och vindförhållande idag som under gårdagen. Egentligen var det faktiskt bara tidpunkten som var annorlunda. Idag gav vi oss iväg klockan tre och hade ca två timmar på oss att få upp någon gädda. Vi var lite i chocktillstånd och egot var regält tilltuffsat efter gårdagen dåliga fiskeprestation.

Det är bara att ta tjuren vid hornen och gå ut starkt. Vi valde ett ställe med samma bottenvegetation som igår och där vinden låg på. Pang det small på i stort sett med en gång, dock missade gäddan betet och vi såg bara skvättet i ytan. Vid ett tillfälle missade gäddan shallowbetet och visade sidan ungefär som en delfin på Kolmården. Vi tittade på varandra och skrattade åt gäddans Cirkushopp.

 Willy landade den finaste gäddan men jag fångade den glupskaste. Min gädda hade en liten smal näbbgädda i sitt svalj som hon spydde upp när jag krokade av min tånglake.

Näbbgäddan hade troligtvis inte varit i gäddans gap speciellt länge så den var död men i fint skick. Nu var vi tvugna att avbryta så vi lämnade över fiskandet till Kalle Myrstrand och Angelica.

Vi fick en rapport från kvällen och Kalle hade landat en fin gädda som vägdes till 6,2 kilo och hade en längd av 95 cm. Grattis till denna fångst, det känns svårslaget men vi ska givetvis försöka. 

En väldigit fin sommartorped.  Kalle fiskar verkligen bra denna sommar.

 

2 tankar på “Full fart på gäddorna 20/7

  1. Härligt å sitta så här en söndag och läsa om era fisketurer har nu jobbat en vecka efter 5v semester och inte ett fiske pass efter gädda har de blivit (bedrövligt) har lånat ut styrpulpetarn till sonen han har nu fler timmar än mig i den(bedrövligt) nä bara till å bryta ihop å komma igen

  2. Härligt!! Ibland är det lite för mycket upp och ner för att det ska vara bra för ens förstånd 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s