Fiske i sensommarhettan 24/7

Peter från Kristianstad kom till Skällenäs för lite gäddfiske i skärgården. Prognosen för dagen var måttlig vind och massor av sol.  Grillen åkte med för vi tänkte ta en längre paus på någon ö under eftermiddagen.

Vi åkte till kanten som willy och jag inte hade hunnit utforska ordentligt under förra fiskepasset. Peter har en följare på kast nr 2 och det verkar riktigt bra. Vi flyttar oss tjugo meter och då landar jag dagens första gädda en pigg gynnare på ca 60 cm. Gott vi är på gång!! efter en stunds nötande med endel påslag och följare förflyttar vi oss ännu längre ut i skärgården. Ute i havsbandet har vi ingen kontakt med fisk. Vi omgrupperar till en kant som brukar leverera gäddor. Jag fångar omgående en sjuttio cm gädda och vi har ganska många kontakter när vi driver längs kanten. Jag drar väg ett kast i motvind och det tar tvärstopp i rullen. Jag svär en salva och förbannade mig själv över hur klantigt detta super lintrassel var. Ingen exrarulle med i packningen så jag fick sitta och pilla med detta väldigt länge. Jag var tvungen att kapa bort en avsevärd längd av linan. 

Peter lånade en liten flytande Wolfie från Monach doc och ankrade upp utanför kanten när jag sitter djupt försjunken i lintrasslets mysterium. Han har ett par kontakter innan det suger tag i utrustningen lite bättre. Vi ser att det är finare fisk när den närmar sig båten och jag tar ett säkert gälgrepp och lyfter in henne för fotografering. Hon är 88 cm och väger ca 4,5 kg.

Vi känner oss ganska nöjda och kryssar lite mellan öarna innan vi stannar  för kaffe och fralla. Jag har fortfarande inte lyckats trassla upp linan utan får sitta med detta en stund till. Puh äntligen är rullen klar för fiske igen och vi åker till nästa kant som borde vara bra. Här lyckas vi inte så bra endel påslag och följare men inget superfiske. Nu är det riktigt varmt och det bränner i nacken och ansiktet så vi åker en sightseeingtur i skärgården och beslutar oss för att grilla ute på Långören där Peter aldrig har varit.

Nu smakar det riktigt gott med grillade Choritzo och Cabanoss som vi äter tillsammans med kall potatissallad och rostad lök. Vi har det superhärligt när vi äter och kollar på segelbåtarna som tar sig in i den smala farleden utanför Långören. Vädret är gudomligt skönt så vi stannar på ön i ett par timmar innan det är dags att kasta loss och prova något ställe till.

Vi provar några ställen som ser heta ut på sjökortet men vi lyckas inte landa några fler gäddor utan återvänder till Skällenäs nöjda, trötta och väldigt röda i ansiktet. Vi har haft en underbar tur i Karlsrona skärgård med hyfsat fiske, superfika och en sol från klarblå himmel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s