Fortfarande trögt fiske 7/4

Vi kom iväg vid tolvtiden och vädret var lite mulet och regn eller snö hängde i luften. Det blåste ganska mycket så det var vitingar och ganska gropigt på sjön. Tyvärr så är det samma tråkiga lågvatten. Idag så var det 38 cm under normalvattenstånd. Vi tankade båten och sedan började vi undersöka skärgården. Isen har försvunnit på många ställen men vid Möcklö samt Skällöbron ligger isen fortfatande kompakt. Vi trängde oss in i några vikar där vattentemperaturen var något högre, +4°C,  men här var det mycket svårfiskat på grund av lågvattnet, vi fick mest skräp på krokarna.

Willy räddade oss från att bli nollade, han trixade upp två små fina gäddor. Det var inte hans dag då linan brast vid ett utkast och ett svartzonker bete försvann spårlöst, det är trist när ett favoritbete går förlorat.

snart börjar det hagla

Strax efter att denna gädda landades på mycket grunt vatten så började det hagla. Skönt att fiskekläderna fungerar bra så vi slipper att frysa.

4 tankar på “Fortfarande trögt fiske 7/4

 1. Jag tror att det funkar ganska bra att fiska vid sidan om skönstavik camping. Prova det. Jag har inte direkt någon koll då vi nästan alltid fiskar från båten.

  Hälsningar Håkan

 2. Nej inte riktigt, men snart. Vi ska ut och fiska både på lördag och söndag. Då är det förhoppningsvis isfritt men helt säkert är det inte, nätterna är kalla.

  Ha det bra så hörs vi/ Håkan

 3. Tjena, var ute idag dock utan båt!
  Har inte haft tid att lägga i båten ännu. Var riktigt segt idag, först stod vi i långöviken, sedan lyckebyån utan att märka av någon gädda alls. sedan ställde vi oss vid verköbron och fick en efterföljare på första kastet som sedan simmade iväg…
  Vet ni något bra ställe i karlskrona sähär års där man kan stå från land, fiskar med Jerkbait efter gädda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s