Skarpsynt 13/4

Äntligen var det lördag och möjlighet till gäddfiske. Viktor hämtade upp oss vid 10 tiden och sedan var vi på gång. Det finns fortfarande is i skärgården och temperaturen varierar kraftigt beroende på var man väljer och fiskar. Vi såg några båtar på fjärden och stötte ihop med ett gäng som hade hyrt båten hos Uffe på Sandhamnmarin i Torhamn. De hade haft ett ganska trögt fiske under förmiddagen.

Vi flexade runt i skärgården och hittade ett ställe som levererade ett riktigt kul fiske. Knubbiga små tjockisgäddor landades och påslagen var ganska många annars så var det trögt även för oss.

Knubbisgädda

Dagens happening var när vi gled in i viken där Willy sumpade sitt Svarzonkertail. Vi visste på ett ungefär vart betet borde ha landat men alla vet ju hur svårt det är att se ned i vattnet på 1,5 metersdjup. Viktor stod i fören och spanade och plötsligt upptäcker han betet. Helt otroligt! Men båten gled över och vi fick vända och sedan leta i ca 15 minuter innan betet uppenbarade sig igen. Willy och Viktor samarbetade bra och till slut så lyckades håvningen. Betet ville tydligen bli hittad av sin ägare för att forsätta fånga gäddor.

Otrolig håvning

I morgon forsätter gäddfisket i Karlskrona skärgård. Det ska bli kul!

2 tankar på “Skarpsynt 13/4

  1. Jag själv har en ABU Predator rulle den har fungerat ganska bra. Vissa drev har knäckts och man måste underhålla den. Willys rulle är en Daiwa Luna 300L den är snäppet dyrare och bättre. Den är i stort sett problemfri. Tillverkad i Japan så en sådan lär jag köpa när Predatorrullen klappar ihop.
    Hälsningar Håkan

  2. Oj vad man blir sugen på att fiska.
    Funderar på att köpa ny jerk-rulle, några tips?
    Skitfiske på er!!!
    Statoil-Krille

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s