Nu är vi tillbaka i matchen 30/10

Efter mycket vånda över att båtmotorn inte var riktigt piggelin och att den inte gick att använda blev jag superglad när Uffe från sandhamnmarin ringde och meddelade att jag kunde hämta båten under söndagen. Han hade med detektivarbete lyckats få tag på ett renoverat växelhus från Åland och beställt en ny stålpropeller så nu var riggen i utmärkt kondition igen. Jag är mycket tacksam över hur Sandhamnmarins verkstad och försäkringsbolaget ”Svenska sjö” hanterade min grundstötning.

003Ingen vacker propeller och växelhus. Skönt att det nu är åtgärdat av Sandhamnmarins verkstad.

Willy har höstlov och jag hade tagit semester för att fiska då kommer stormen ”Simone” och sätter stopp för detta under någon dag. Idag är det onsdag och vinden har mojnat och Willy och jag har sällskap av Axel Branje i båten. Vi hoppas på att stormen har gjort så att de stora gäddorna är huggvilliga och riktigt sugna på våra plastbeten.

Vi fiskar med både hårda och mjuka beten under dagen. Planen var att fiska på få ställen noggrant och att inte köra så långt ifrån hemmahamnen. Sagt och gjort vi nöter på och fiskar av vikar med ett djup av 3 meter ned till 0,5 meter. Vi fiskar metodiskt med olika beten på både vind och läsidan för att bilda oss en uppfattning om var gäddorna står. Gäddor landas i olika storlekar mellan 50 till 80 cm och vi har några loja följare i 90 cm klassen innan det kommer ett brutalt ythugg på Axels Big Bandit i tånglakefärg.

Willy och jag ser på virveln och spöböjet att det är en bättre fisk. Snabbt åker ankare och håv fram. Axel kämpar med gäddan som nu drar lina och går rakt ned mot botten. Axel håller linan spänd och lyckas få upp gäddan i ytvattnet där jag väntar med håven. Willy har förberett med avkrokningsmatta, våg och kamera.

Axel med PB gädda

Gäddan mäter vi upp till 98,5 cm och den väger 6,3 kilo. Ett stort grattis till Axels nya PB. Axel är riktigt nöjd och tar igen sig en stund efter att ha återsatt den fina gäddan.

Vi forsätter att fiska och landar någon gädda till men dessa är betydligt mindre så vi omgrupperar till nya fiskevatten. Här är vattnet klarare och fisket supertrögt någon strögädda landas sedan är det stopp, skymningen och mörkret kommer snabbt och vi avbryter och åker mot Lyckebyån.

Härlig dag trots ett par riktiga skyfall, underbart att motor och båt fungerar igen. Vi siktar på att köra ett fiskepass under fredagen då jag hoppas kunna vara ledig igen.

2 tankar på “Nu är vi tillbaka i matchen 30/10

  1. Skönt att ni är på banan igen! Då syns vi på lördag// Ola team hallarum:-)

  2. Kan tänka mig att du är glad nu när motorn är fixad igen så ni kan komma ut och jaga storgäddan . Grymt vacker gädda ni fick upp!
    Massa skitfiske på er!
    Mvh Storfiskar´n 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s