Äntligen över metern 1/11

Fredag och semester för mig och sista dagen på Willys höstlov. Givetvis är det fiske för Team Karlskronafiske i morgon på Karlskrona Pike Tournament men idag så är det riktigt myspysfiske med fokus på gäddan över metern. Vädret var mulet och regnet hängde i luften och enligt måntabellen så skulle gäddorna vara huggvilliga. Självförtroendet hos oss var i alla fall högt när vi gav oss iväg.

Det blåste ganska friskt och vi valde bara ställen där vi har varit i kontakt med bättre fisk under denna höstperiod. På många ställen kammade vi noll eller så var det bara snipor. Efter lite snack i båten och god fika i magen omgrupperar vi genom vågorna för att ta en chansning. Vi vet att det finns grov fisk på detta ställe.

Efter ca tio kast och inte något pet i grejorna känns det som ännu en missbedömning, vi flyttar oss någon kastlängd igen och jag landar en liten snipa. Jag krånglar med kroken som har tagit dumt i den lilla gäddmunnen och hör Willy säga. ”Nu är det en bättre fisk på” ta fram håven. Satan i gatan jag håller fortfarande på med snipan, äntligen lossnar den. Jag återsätter den lilla medans den stora gäddan drar ut lina och försvinner under båten. Nu är vi lugna och jag har håven redo. Vi ser gäddan i vattnet och ser att den sitter ganska bra. Den har tagit Bigbanditen som ett munspel.

Landningen går lugn och fint och vi njuter båda två över den stora gäddan som ligger i håven efter avkrokning. Allt är förberett och vi mäter henne på avkrokningsmattan. Äntligen över metern! Hon är 102 cm lång och väger 7,8 kilo.

Willy med sin 102:a 7,8 kilo tung

Willy återsätter gäddan som simmar snällt tillbaka i djupet, sedan tar vi en kopp kaffe och en dammsugare och åker till sista stoppet för dagen.

Här har vi ett riktigt kul sniprace och plockar väl upp ca 10 små gäddisar. Vi har haft en suverän dag med en fin avslutning.

I morgon är det dags för KPT då har vi laddat om och hoppas det går lika bra!

2 tankar på “Äntligen över metern 1/11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s