Karlskrona Pike Tournament 2013 -2/11

November har kommit och just den 2/11 var det dags för den fantastiskt spännande och roliga tävlingen Karlskrona Pike Tournament som arrangeras av Team under ytan. Massor av fina priser så det är mycket att kämpa för.

Vi förtöjde båten på fredagen vid Ekholmskajen så det var riktigt smidigt att komma iväg efter morgonens kaptensmöte. Vi startade i Karlskronas kanske mest besökta höst och vårvik och det dröjde inte länge förrän vi fick sällskap av Team Karlskronamarin. Vi nötte på bredvid varandra och kunde se hur det nästan glödde i Rogers rulle när han tog hem betet otroligt snabbt. Denna taktik att skrämma gäddan till hugg verkade utmärkt för det dröjde inte länge innan den första mätbara snipan landades. Vi landade några fiskar som mätte strax under 70 cm innan vi omgrupperade utåt.

Willy och jag hade träffat på bättre fisk under gårdagens fiskepass lite längre ut i skärgården så det var här vi tänkte fiska åtminstone halva dagen om gäddorna var huggvilliga. Vi närmar oss hotspoten och väljer att driva för att inte skrämma fisken, Viktor lägger några kast och har omedelbart kontakt med bättre fisk. Denna missar Bigbanditen och kliver några minuter senare på Willys bete. ”En fin 89:a” lite snöpligt för Viktor.

Våran största gädda på KPTKort efter tappar Martin en bättre gädda strax innan landning men det kompenseras av att Viktor landar en gädda på strax över 80 cm.

Viktor

Det har börjat regna, och i takt med att regnet tilltar i styrka så avtar kontakterna och huggen. Vi gör en längre omgruppering österut och hoppas på att regnet ska sluta.

Väl framme efter en gropig färd så är vi redo att slunga iväg våra beten igen. Det är totalt stendött i vattnet och vi fäller upp biminitoppen för att fika under denna. Det var riktigt mysigt att sitta där under och äta kycklingsallad och dricka varm Oboj.

Fika under biminitoppen

Vi flyttar oss till vårat så kallade ”gäddhål” Här brukar det finnas fisk som är mellan 80-90 cm. Så är det även idag och Willy plockar upp en gädda på 83 cm och jag lyckas tillföra några cm med en liten 70:a. Nu regnar det riktigt mycket och fisket blir bara trögare och trögare. Även klockan börjar bli mycket så vi åker mot Karlskrona.

Blöt!

Vi släpper av Viktor vid Ekoholmskajen där han har bilen och vi andra forsätter med båten och förtöjer den utanför Karlskronamarin. Nu har tävlingsledningen laddat upp med Bullens korv och kaffe. Så gott med lite varmt i magen och skönt att ta av sig den sjöblöta jackan och mössan. Lite eftersnack med de andra deltagarna innan Andreas och Pär från Team under ytan börjar dela ut priserna.

Första pris går till Simon och Henrik från Team Touretts som kammar hem både pris för längsta gädda samt även det ärofulla vandringspriset för de fem längsta gäddorna.

Team Touretts

Vi från Team Karlskronafiske kommer på en bra tredjeplats med infiskade 403 cm (89, 83, 82, 79, 70)  efter Team Mouse/Armagäddon. Vi får 1000 kronor och några beten. Vi känner oss riktigt glada och nöjda över hur vi har fiskat under dagen.

Team Karlskronafiske

Ett stort tack till Team under ytan och till Karlskronamarin som såg till att tävlingen fungerade perfekt. Vi ser fram emot KPT 2014.

2 tankar på “Karlskrona Pike Tournament 2013 -2/11

  1. Ett stort GRATTIS från Team Jolly Roger!
    Alltid superkul att läsa dina välgjorda blogginlägg Håkan och man blir verkligen skitsugen på gäddfiske.
    Vad blev totallängden för er?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s