Farsdag 10/11

Idag hade vi möjlighet att fiska. Tyvärr så såg prognosen inte så kul ut. Ihållande regn hela dagen och obefintlig vind. Suget var ändå stort så det var bara att klä sig så regnsäkert som möjligt. Martin valde vadarbyxor, jag kröp ned i torrdräkten och Viktor satte på sig en vinteroverall. Ibland så riktigt vräkte det ned men det är bara att bita ihop och nöta på. Det största problemet är att hålla sig varm om händerna.

Skyfall

Efter tankning vid Preem gav vi oss iväg för att försöka hitta några gäddor. Temperaturen i vattnet var nu ca 8 grader.  Vi hittade fläckvis med smågäddor i grunda vikar där vinden inte hade legat på. Vid två tillfällen så hade vi dubbelhugg och det är alltid kul med många kontakter på riktigt grunt vatten.

Dubbelhugg

De flesta av gäddorna var ca 50 till 70 cm idag och vi lyckades peta upp 22st så det måste vi vara nöjda med.

Jag lyckades bryta av spötoppen under dagens fiske och fick fiska med mitt avbrutna korta spö, detta fungerade sådär men vad ska man göra. Jag lyckades i alla fall få den finaste gäddan. Kort och rund och otroligt fin i färgen.

Härlig höstgädda

Skönt att komma hem till fru Björk och känna lukten av kalops. I morgon bär det av till Karlskronamarin för att inhandla ett nytt spö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s