Kyligt i vinden 24/11

Med en månad kvar till julafton och kyliga vindar början jag bli lite orolig att fiskesäsongen snart är över för våran del. Har tänkt traila upp båten nästa söndag så att inte båten blir fast i isen. Jag tänker ha den otäckt och redo för fiske om vädret tillåter. Hoppas att december månad inte blir så kall eller att det kommer snö.

Viktor valde att stanna hemma idag för att han har åkt på en elak förkylning. Det var Martin och jag som åkte ut för att försöka lura upp några gäddisar. Vädret var mulet och regnet hängde i luften. Det blåste ganska mycket ifrån norr så vi valde att fiska på kanter och läsidor. Det började ganska trögt men när solen bröt fram mellan de tunga molnen och Martin bytte till en silver och blå Mc-Mio så vände fiskelyckan.

Ett riktigt lamt hugg och endast några tunga gungningar med  huvudet skulle visa sig bli dagens största gädda på fina 94 cm.

Martin och guldgäddan

Jag bytte till ett tailbete”Lilla Wolftailen i jeppan färg” Pang nu small det på hos mig med. Första gäddan landad med mitt nya spö. Ett Daiwa Exceler 9 fot med en kastvikt upp till 100 gram. Jag har ingen erfarenhet av denna typ av spinnspö men mothuggen och drillningarna av gäddorna kändes riktigt bra. Jag fiskar nästan enbart med mindre jerkbait och jiggar så jag tror att detta spö är rätt för mig istället för ett kortare och styvare jerkspö. Kasten blev betydligt länge i alla fall och spöet känns gaska snabbt och rappt.

gäddis

Martin och jag hade det riktigt bra i solen och vi nötte på. Detta resulterade i åtta landade gäddor. Det var ingen som var riktigt liten utan de höll sig mellan 69 och 94 cm. Gäddorna var tröga och många följde bara lojt efter betet och vände vid båten.

Vi kände oss nöjda med dagens fiskepass och jag är ganska säker på att gäddfisket var nog allmänt trögt i hela Karlskronas skärgård denna dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s