Ensam i båten 30/11

Viktor är fortfarande krasslig och Martin var upptagen med något annat så det var bara att åka ut själv och fiska eller stanna hemma. Valet var riktigt enkelt! Gorillagreppet monterades på pulpeten, vill inte missa en fin bild om drömgäddan skulle vilja kliva på.

Gorillagrepp

25 knops marschfart  mot östra delen av Karlskronas skärgård och första stoppet blir en grundvik. Superklart i vattnet och väldigt lite vind, hmm det här kommer att bli svårt tänker jag. Jag blir riktigt förvånad när jag landar en gädda på första kastet. Bara lite större än betet men ändå en gädda. Nu tror jag att det finns flera och att jag valde rätt fiskeplats med en gång. Icke sa Nicke!  Någon kontakt till men sedan är det dött. Jag omgrupperar.

Ogruppering

Jag fortsätter att fiska av vikar med vass i kanterna men det är trögt. Enstaka kontakter och hugg gör att det känns meningsfullt att fortsätta. Tyvärr så är det bara riktigt små gäddisar som är sugna. Jag fikar på min varma potatis och löksoppa.

Potatis och löksoppa

Mätt och vid gott mod åker jag utåt för att se om det finns några bättre gäddor utomskärs där vattnet är varmare. Jag kan se några andra som fiskar men det är gott om vatten så vi behöver inte trängas. Driver över tångruskor och landar 2 gäddor ganska omgående men även dessa är små. Jag funderar lite och tycker att det är lite tråkigt när man inte har någon att prata med i båten, jag avbryter fisket och åker mot Lyckeby. Får vara ganska nöjd ända. 5 landade gäddor och några tappade, det är bara ca 4-5 grader i vattnet och gäddisarna är nog ganska stela och inte så sugna på hårda beten.

4 tankar på “Ensam i båten 30/11

 1. Härligt att det högg på bra under söndagen också. Jag var också sugen på att köra ett pass. Tyvärr så räcker inte tiden till alla gånger. Om det är isfritt och vädret tillåter så åker båten ned i vattnet 14-15 december.
  Tack för den lilla fiskerapporten .

  Med vänlig hälsning Håkan

 2. Hej igen
  Var en blåsig dag idag och vi var ute på sjön strax efter kl.08, men nästan lika mycket fisk som igår (22st), ungefär 0,5-1m djup med beväxta bottnar, hade med mig Micke J. från Team KRF och roligt hade vi. Senare vid lunch dök Anders B. upp också från LSSF. Ola från Team Hallarum skulle följt med men fick inte till tiden att följa med, men nyfiken va han, ringde två gånger och hörde hur det gick för oss. En underbar dag på sjön igen, nu får man vila nån dag eller så sen är man på gång igen. Big Bandit, gummibeten, stor Wolftail med real eal på och Buster Jerk var betena för dagen.
  vi hörs igen
  Lasse M.

 3. Det var roligt att ni hittade så många, vad körde du för bete. Jag använde mig av den lilla Wolftailen hela dagen.
  Inget fiske för mig idag. Ska traila upp båten om några timmar. Skriv gärna en kommentar om hur fisket gick under söndagen.
  Eller skriv en liten berättelse med bild så lägger jag upp den på bloggen.

  Skitfiske på er/Håkan

 4. Lasse Maxon, LyckebySportfiskeförening,
  Underbart att man inte är ute själv, vi hade nog lite bättre, tog 25st men ingen topp(3kg) men endast på 3timmar, så nu är det på att igen imorgon. Två utav dom vi tog hade stora bitmärken över ryggen så dom är där, gäller bara att hitta dom.
  Ha de

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s