Windy 21/12

Kände besvikelsen i hela kroppen när jag steg upp för att fixa fika inför dagens fiske. När jag öppnade ytterdörren för att släppa in katten såg och hörde jag att det blåste riktigt mycket. Snabbt kolla väderprognosen och det såg allt annat än kul ut. 11 m/s och upp till 18 i byarna och även regn under förmiddagen. Efter några sms till Viktor så beslöt vi oss för att ställa in dagens tur. Jag gick och la mig i den varma sängen igen och sov några timmar.

Steg upp vid 10 tiden och pratade med Willy som också blev besviken, men vi kom överens om att trotsa vädret och åka genom Sunna kanal och fiska i den stora viken vid Lindesnäs. Efter att ha ätit frukost kom vi iväg vid ungefär vid tolv.

Vi åkte upp i vassen på läsidan och skickade iväg beterna. Oj då! kontakt och gädda på de första kasten. Minsta gäddan 2013 lyckades Willy fånga på en Big Bandit.

Minsta gäddan 2013

Vi fortsätter att fiska och driva i viken. det är trögt men vi lurar upp några gäddor, alla är små förutom en följare som missar betet. Denna är nog runt 85 cm. Vi kör på med samma taktik förutom ett ständigt plock i beteslådan. Jag tycker att Westinjerken funkar bra och känner något konstigt som stöter till betet, pang ett kraftigt mothugg och fast fisk sitter på betet. Det känns konstigt och lite lojt men nu drar fisken lina och känns tung. Hmm vad är det som händer? är det en bättre gädda eller. När fisken kommer upp till ytan visar det sig att jag har krokat en stor brax i ryggen, inte konstigt att den kändes tung.

Braxen

Efter detta så var vårat fiske mindre framgångsrikt endast ett par snipor landas. Vi har i alla fall gjort ett tappert försök att försöka fånga storgäddan i Karlskronas vintervatten. Var dessa monster finns någonstans har vi faktiskt ingen aning om efter två dagars fiske.

Om det är någon som har några tips i detta ämne så blir jag riktigt glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s