Fortarande blåsigt 22/12

Det var redan bestämt att gäddfiske skulle bedrivas oavsett väder denna söndag. Willy valde att stanna hemma men Viktor hämtade mig på avtalad tid, exakt klockan nio bromsade peugoten till utanför vårat hus. Snabbt ned till båten och sedan iväg genom vågorna. Det blåste ganska mycket under morgon, uppskattningsvis ca 10 m/s men det var ljusare och på himlen kunde vi se att det sprack upp i molntäcket och solen ville komma fram.

Första stoppet hade vinden grumlat upp vattnet så pass att vi använde oss av lite färggladare beten. Vi landade några strögäddor innan vi valde att förflytta oss utåt där vattnet var betydligt klarare.Efter lite plock i betesboxen hittade Viktor betet för dagen. Banditen fiskade grymt bra med sin yviga gång i det klara vattnet.

Vi hittade en vik som höll massvis med fisk. Nu var det kontakt och hugg nästan hela tiden. Viktor landade fyra gäddor på fyra kast dock ingen supersize, dagens största mätte vi till strax över 80 cm. Men visst är det kul med mängdfiske.

Det är ju metersgäddan och 10 + som är vårat primära mål så vi avslutade mängdfisket och omgrupperade till nya ställen. På dessa platser var fisket betydligt trögare och endast några stycken snipor landades och de grova gäddmadamerna var som bortblåsta. Totalt landades strax över 30 gäddor och vädret blev bara bättre och bättre. Vinden mojnade och solen sken över Karlskrona när vi passerade förbi gästhamnen på väg mot Lyckebyån.

Karlskrona

En härlig och pigg fiskedag trots blåsten under morgontimmarna. Fikan var i absolut världsklass. Varm O’Boy och smörgås med nykokt julskinka. Riktigt gott att bara sitta och fika i båten och njuta av ett gäddpass i Karlskronas fina skärgård.

2 tankar på “Fortarande blåsigt 22/12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s