Halvtrögt i östran 29/1

Vi hade turen på vår sida gällande vädret idag. Riktigt superduperväder för gäddfiske. Mulet och lite vind från sydväst. Det här blir bra sa vi till varandra när vi åkte mot de östra delarna av skärgården.

Eftersom bredbands Martin hade valt att åka till Hongkong istället för att prioritera fisket i Karlskrona hoppade Axel Branje med som en fullgod ersättare. Bra att vara fyra i båten när fisket är trögt och svårt. Eftersom våran erfarenhet av fiske i kallt vatten är begränsad så försökte vi på olika platser och djup.

Vi började i en ganska stor vik där djupet varierar mellan 30 cm till 2 meter och där vi kunde fiska både i lä och vindsidor. Fiskarna fanns där vattnet krusade sig och där vinden hade legat på. Vi hade kontakt och landade gäddor ganska omgående. Gäddorna stod klumpvis och vi upplevde ett riktigt intensivt fiske med hugg och kontakter stundtals. Efter ca 10 små gäddor så högg det lite tyngre på Viktors bete. Vi upplevde gäddan som enorm när den närmade sig båten och håven plockades fram. Lite snöpligt när den endast var 85 cm. Så kan det bli när enbart små snipor har landats under en tid. Ha ha!

Decembergädda

Vi flyttade oss till mindre vikar som hade legat i halvvind lite längre ut och här landades något större snipor ca 70-75 cm.

Okey nu hade vi provat att fiska vikar inte så långt ut i skärgården, nu gör vi en rejäl förflyttning utåt. Detta visar sig vara ett misstag. Avsaknaden av hugg och kontaker är nästan hundraprocentig. Endast Viktor landar en liten blek 40 cm gädda.

Tiden går fort och det har blivit dags att vända hemåt. Vi stannar i en vik till och även där kammar vi noll. Trots det dåliga fångsresultatet på eftermiddagen så är vi nöjda. Målet för dagen var att landa en gädda i 85cm klassen och detta lyckades vi med, samtliga i båten fiskade ungefär lika bra eller dåligt och sammanlagt fick vi upp 20 stycken och tappade ungefär lika många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s