Sniprace på nyårsafton

Kan inte riktigt svara på varför havet och gäddorna lockar mig att strunta i att sova och ligga till det på morgonen om helgerna. Inte ens nyårsafton då man verkligen borde ta sovmorgon kunde hålla oss kvar i den varma sängen när vindarna kommer från rätt håll och fjärden är isfri.

Ute på sjön redan halv nio och det var vi inte ensamma om, Simon och Henrik från Team Touretts backade ned deras gäddracer i Lyckebyån när vi puttrade förbi. När vi kom till det första inplanerade stoppet låg det redan en båt och driftade på exakt den positionen vi hade tänkt börja fiska på. Märkligt vilken trängsel! Nåja detta gjorde förstås ingenting utan vi valde helt enkelt att drifta på den andra kanten. Efter några enstaka gäddor och ett ganska trögt fiske så var det dags att fika. Idag hade vi med oss lite blandad kompott. Köttbullemacka, ost och salamifralla och kycklingbaguette, givetvis var den obligatoriska O`boyen och kaffet med.

GofikaNu hade vi laddat batterierna och omgrupperade. Fisket var fortfarande trögt men Willy och Viktor petade upp några stycken. Här landade Willy dagens största gädda. Den var ganska smal och 85 cm lång.

Willy med en 85:a

Dagen började närma sig slutet och nu hade vi ca två timmar kvar att fiska på, vi omgrupperade en tredje gång och nu hamnade vi på ett grundområde där vi kunde se massvis med gäddor som lämnade botten när vi sakat gled framåt.

Tjong, smack och satan i gatan vad gäddor. Nu börjar ett riktigt sniprace. Vi landar ca 30 gäddor och tappar ca 20. Vi har kontakt med 3 gäddor som är lite bättre ca 90 cm. Riktig rolig årsavslutning för oss. Klockan är nu strax halvtre och solen skiner, dags att åka hemåt för att förbereda sig inför kvällens festligeter. champagne, raketer och god mat. Verkligen något att se fram emot.

Karlskrona

Ett gott nytt år till alla ni som följer Team Karlskronafiskes fiskeäventyr!

Hälsningar från Håkan Willy Viktor och Martin.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s