Lite nya saker 11/1

Enligt väderprognosen så är kylan och vintern på väg även till Blekinge så det kändes lite som sista chansen att fiska under lördagen innan vattentemperaturen sjunker och gäddorna blir riktigt loja och tröga.

Vädret var riktigt ruggigt, regnigt och blåsigt. Eftersom stövlarna på den gamla overallen hade gått sönder av lång och trogen tjänst så kändes det riktigt lyxigt att kliva ned i den nya dräkten. Den är av samma märke(Ursuit) och samma modell med integrerade stövlar och tvärställd dragkedja. Givetvis lite svårare att komma i och ur än Ursuit Easy men det är grym komfort när den väl är på.

Håkan i den nya sparkdräkten

Jepp! Riktigt gott med en uppdatering av överlevnadsdräkten när det är busväder. Det hade kommet ett paket från Tony Andersson, Det är han som tillverkar de giftiga Mouse betena. Han gör gäddflugor som ser ut som små luddbollar och har fångat massor med fina fiskar. Det kändes riktigt bra och spännande att prova dessa under dagen.

luddbollarPå grund av den kraftiga blåsten så var det lite svårt att få till tekniken med dessa beten och jag missade ett flertal mothugg. Det kändes bra att fiska hem betena men kasten i motvind blev katastrofala på grund av betets ringa vikt. Viktor nötte på som vanligt med sin Bigbandit och även idag så fångade han flest och störst gäddor. Inga monster men väl en otroligt kort och tjock gädda i 5 kilos klassen.

Kort och tjock

Som vanligt så har vi det trevligt och bra på sjön oavsett väder, lite otippat glider Ola från Team Hallarum in i samma vik som vi är i. Vi pratar lite och det har gått riktigt bra för honom också. Han har landat massor av gäddor med en topp på 94 cm så de riktigt stora finns kvar i havet.

Han berättade också att han hade träffat på en yrkesfiskare som hade hela båten fylld med gäddor. Ett par stycken över 10 kilo och det känns riktigt tråkigt när dessa stora madamer skeppas över till Frankrike för en skitpeng. Jag tror inte att fiskaren får mer än 30 kronor kilot i bästa fall. 300 kronor för en tiokilosgädda är inte mycket. Jag känner mig enbart ledsen när man hör dessa tråkiga historier.

Båten trailades upp efter fisketuren och kommer att sköljas av och täckas under söndagen i väntan på att nästa milda period infinner sig.

2 tankar på “Lite nya saker 11/1

  1. Najs med lite nya prylar.
    Själv har jag beställt nya segelkapell till ”Mia” idag. Känns också som humöret blir på topp efter en sådan beställning.

  2. Ja nu måste vi gå ihop alla sportfiskare och stå upp mot dessa satans nätfiskare!! Dessa underbara gäddor ska simma i vattnet och inte ligga på någon jävla fransos tallrik!! Fan så förbannad jag blir!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s