Busterns vintertäckning 15/1

Kylan kom till Karlskrona och det kändes som om det var dags att lämna båtfisket ett tag och täcka över båten.

Jag funderade ganska länge och fick iden till denna båttäckning som har fungerat riktigt  bra av jordgubbsodlarna. De odlar sina bär i tunnlar som är gjorda av böjda stålrör och täckplast.

Efter att ha tagit mått på hur bred båten är på vissa givna punkter på grabbräcket så valsade smidesverkstaden till galvade halvtumsrör med olika mått. Noafästen inhandlades. Dessa var lite för stora så jag har skurit till gummibitar för att fylla upp mellanrummet med. Sedan är det bara att stoppa i rören i dessa hållare.

Noafästen

Sedan är det bara att fylla på med de valsade rören så att dessa bildar ett skelett och fästa dom på mitten med VP-rör (Plaströr som man drar elledningar i). Finns på Cheapy.

Valsade 1/2 bågar

Jag sammanbinder vp-rör och de galvade stålrören med kraftiga buntband, detta blir starkt och bra.

Sammanfogning med buntband

Efter detta moment är det bara att lägga över presenningen. Jag använder mig av en billig lättvikspresenning från Harald Nyborg som håller i ett par tre säsonger.

Presenning

Nu är det klart och vips så har man byggt en riktigt stabil och bra täckställning. En annan fördel med att använda grabbräcket som plattform för övertäckningen är att båttrailen går att flytta även när båten är täckt.

Vi får se hur långvarig vintern blir innan det är dags att montera ned ställningen och sjösätta båten. Är det öppet vatten så får vi fiska från land de närmaste veckorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s