Gäddmete 2/2

Efter en ganska kort men riktig intensiv vinter med massvis av snöskottning för min del så började fiskeabstinensen kännas riktigt jobbig. Vi längtar efter öppet vatten. Nu är det ju inte alltid att viljan vinner över naturen så isen var för tunn att isfiska ifrån och för tjock att åka med båten igenom. Viktor köpte några gäddflöteskit i veckan och sedan hoppades vi på mildväder så att isen skulle öppna sig lite.

Vi vaknade till plusgrader och ett riktigt ösregn så planen kanske skulle lyckas. Nu är det så att varken Viktor eller jag hade metat efter gädda så vi misslyckades ganska mycket i början när metreven med krokar fastnade i iskanten och vi insåg att även detta begränsade fiskeplatserna radikalt. Nåväl efter frukostfika och inga gäddhugg och massvis med iskantsproblem så kände vi oss taggade igen.

Frukost på bryggan

Vi traskade vidare för att slippa iskanten och sedan kastade vi i metreven med mörten på igen.

004

Jag hällde upp kaffet och satte detta i halsen när vi såg att flötet försvann under vattenytan. Vi hade sett på youtube att man skulle vänta lite med mothugget så vi sa i kör. Vänta vänta och  nu mothugg. Tro det eller ej men det var fast fisk på kroken och jag sprang som en gasell mot bilen där håven fanns. Detta tog nu en stund och jag var orolig att gäddan skulle slita sig.

Jag var varm och glad när jag såg Viktors nöjda leende och att gäddan fortfarande var krokad. Jag håvade gäddan och efter avkrokning såg vi att den var riktigt fin. Ca 90 cm och 5 kilo.

uppmetad gädda

Efter detta lyckade fiskepass så är det inte omöjlig att vi försöker igen till helgen. Hoppas att det regnar mycket så att kan hitta några nya platser att meta vid.

 

1 tanke på “Gäddmete 2/2

  1. Grattis! Ja vi är fler som längtar efter isfria vikar, hoppas ju att det blir isfritt innan förbudet i kalmarsund börjar! Sen blir det er skärgård som gäller.
    Mvh stefan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s