Mera gäddmete 8/2

Efter förra veckans lyckade mete så tänkte vi försöka igen. Vädret i veckan har gynnat avisningen något men det är fortfarande nästan helt istäckt skärgård. Nya betesfiskar inskaffades och sedan var vi på banan igen.

Vi åkte till första stället där vi var 100% säkra på att det skulle kunna gå att fiska. Inga iskanter och några bra bryggor att stå på. Idag så såg det lite konstigt ut, det var extremt lågt vatten -55cm så det var långt ned till vattenlinjen ifrån bryggan vid eventuell gäddfångst och håvning.

Viktor, Björn och Alexander

När vi hade metat någon timme så kom Alexande och Björn. Dom var också sugna på att fiska men dom körde på med mjukbeten. Vi kände oss klara och lämnade över vattnet till dom och åkte för att reka efter något nytt öppet vatten. Första rekningen gick inte alls bra. Det gick det inte att komma fram till det öppna vattnet. Vi fortsatte med bilen västerut och kom så småningom till en öppen vattenyta där våra metrevar kastades ut.

Jag passade på att fika medans flötena guppade fint i vattnet. Det kändes riktigt hett och jag väntade med spänning på att något flöte skulle sugas ned under vattenytan. Icke sa Nicke. Det var helt dött.

Fikadax

Inga hugg på gädda idag men givetvis avskräcks vi inte för det. Det är bara att tro att nästa pass kommer att leverera.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s