Isen är borta 22-23/2

Willys sportlov är under vecka nio och det är ju otroligt skönt att isen är borta i skärgården.

Tåget som Willy åkte med från Karlstad var försenat pga rälsproblem så han dök inte upp förrän halv två på fredagsnatten. Vi beslutade att inte stiga upp i ottan för att traila ned båten till Lyckebyån. Klockan halv tolv flöt Bustern och hela team Karlskronafiske gav sig iväg för att fylla bensintanken på Preem vid blå port.

Eftersom det bara blev en halv dags fiske så vi rekade mest i Karlskronas närområde. Vi hade det svårt att hitta var gäddorna höll till och det tog säkert två timmar innan vi hittade en fläck som levererade ett flertal gäddor. Jag landade dagens fetaste gädda. En riktig knubbis på 5 kilo, längden var bara 78 cm.

knubbis

Vattnet var riktigt lågt, ca 30 cm under normalvattenståndet så vi fastnade i dybotten vid ett tillfälle när vi åkte närmare land för att hämta mitt bete som hade fastnat i botten. Jag var tvungen att hoppa ned i vattnet och dra loss båten med handkraft. Tur att jag har en bra torrdräkt.

Man över bord

Tiden gick fort och det var snart dax att åka hemåt. Vi genade genom Sunnakanal för att spara lite tid. Alltid småmysigt att åka under broarna.

Söndag 23/2

Viktor var inte med oss under söndagen för han skulle flytta till den nya lägenheten. Willy, Martin och jag gav oss iväg ca klockan 9 och idag valde vi att åka mot de östra delarna av skärgården.

Mot all förmodan så hamnade vi rätt med en gång och nästan omedelbart hade Martin landat en smal och lång gädda på 94 cm.

Martin med 94 cm gädda

Lågvattnet ställde till det för oss och vi kunde faktiskt inte fiska på vissa av våra inplanerade ställen. Även idag så stod gäddorna grupperade fläckvis och där vattentemperaturen hade stigit till ca 4 grader så högg gäddorna glupsk och hårt. Riktigt kul fiske. Idag hade vi grillen med oss och korvarna smakade supersmaskigt när vi avnjöt dom i solskenet på öns läsida.

 Korvfika

Efter att korvarna blivit uppätna så var vi taggade igen. Vi omgrupperade och nötte på men gäddorna var inte så huggsugna utan följde endast lojt efter och flertalet vände när de såg båten.

Även söndagen gick snabbt, fint väder, goda korvar och härliga gäddhugg. Svårslagen kombination så vi var riktigt nöjda och trötta när vi kom hem. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s