Pike on 27/2

Efter lite tråkiga måsten under morgontimmarna så kom vi iväg med båten ungefär vid elva tiden och även idag så hade vi ett körschema.

Dimma och i stort sett ingen vind alls kändes inte bra. Helt blankt vatten och flera meters sikt genom vattnet. Vi kastade några kast bara för att vi kunde sedan flyttade vi oss.

Blankvatten

Helt otippat ligger det redan två båtar och fiskar på nästa stopp och vi kan se att dom drillar fisk. Hmm satan i gatan vilken otur men vi tänker att de kan ju inte ha fångat eller skrämt alla gäddisar så vi gör ett försök.

Vi driftar och det händer ingenting men plötsligt har Willy fast fisk på betet och säger glatt Pike on. Jag kan se i ögonvrån att virvlen från gäddan är kraftig och jag sätter mitt spö i spöhållaren och sänker ned håven. Gäddan är pigg så det tar några vändor innan hon ligger på avkrokningsmattan.

Tjock och fin 95:a

Tjock och fin fisk på 95 cm och 6,2 kilo. Vi forsätter och driva och nöta på. Detta ger utdelning och snart är nästa gädda landad. Såhär håller det på och vi har svårt att sluta fiska för det är så enormt spännande och roligt. Vi landar ett flertal trinda madamer mellan 80 -95 cm. Metersgäddan finns där säkert och kanske någon av de andra mannarna i båtarna lyckades med detta. I så fall ett stort grattis!

Fin 92:a

Tiden går fort när man har roligt och tjock dimma rullar in över oss så vi avbryter och susar mot Lyckeby ån.

Dimma

I morgon är det nya fångstplatser och nya förutsättningar, hoppas att vi lyckas lura upp metersgäddan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s