Flötestrollingpremiär 18/5

Efter lördagens fantastiska värmebölja med strålande solsken så var söndagen prognos betydligt bättre ur gäddfiskarens perspektiv. Mulet och regn var lovat och vinden kom från nordost.

Viktor hade beställt paravaner och hållare för spöna så nu var det bara betesfisk som saknades innan vi skulle premiärtrolla efter gädda. Detta kirrades snabbt efter att ha lokaliserat sillstimmen på ekolodet. Betesfiskbehållaren med inbyggd syrepump fylldes ganska snabbt och sedan åkte vi till vårat tilltänkta ställe.

Beteshink

Vinden var hård och det regnade hela tiden men vi lyckades rigga utrustningen och både höger och vänsterparavanen gled fint ut från båten. Nu väntade vi med spänning. Jajjemen nu försvann paravanen under ytan och vi kunde snabbt veva in en liten 2 kilos gädda.

Flötestrolling

Nollan var spräckt men både regn och blåst tilltog så vi avbröt flötestrollingen och jerkfiskade i stället.

Nu agnade vi på med hårda plastbeten och fiskade av kanter både på lä och vindsida. De flesta gäddor stod i vinden och attackerade beterna med hårda hugg. Gäddorna var hyfsade och Viktor landade den största för dagen. En skimrande torped som hade en längd av 94 cm.

Torped

Tiden gick förvånansvärt snabbt idag och plötsligt var klockan sex och det var dags att avbryta och åka hemåt.

En spännande dag med nya intryck. Massor med vind och regn och speciellt kul att prova på flötestrolling när vi lyckades landa en gädda. Vi lär bli bättre på denna fisketeknik om vi kör några pass till i mindre vind.  

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s