12 timmars pass 29/6

Kristihimmelsfärdsdagen hade kommit och Willy var ledig från sin praktikplats på Dragsö fiskecamp. Willy och jag tänkte åka ut tidigt för att senare undre dagen hämta Viktor på bryggan vid Pantarholmen. Vi passerade åmynningen ca halv 8 och åkte direkt till första stoppet. Riktigt trögt och segt under morgontimmarna och det dröjde ca 2 timmar innan vi hade fast fisk på kroken. Det visade sig inte ens vara en grön torped utan en näbbgädda.

Näbbgädda

En händelselös timme passerade innan vi hade kontakt med gädda, flera fina följare men det var bara ett par mindre gäddor som valde att kliva på. En av dessa gäddor hade nyss tagit en liten smörbult som han kräktes upp innan återsättningen. Märklig fisk!

Tånglake

Klockan tolv hämtade vi Viktor och åkte sedan mot östra skärgården. Strögäddor landades men vi träffade inte riktigt rätt. Vi hade det riktigt trögt och besvärligt med att hitta huggvilliga gäddor. Plötsligt vänder vinden och vrider från nordlig till sydvästlig. Den nya vindriktningen  samt att klockan nu har blivit 17:00 verkar påverka gäddorna positivt. Nu har vi flera kontakter och även påslag av bättre fisk som behövde håvas.

Håvning

Inga monster utan strax över 90 cm. Gäddorna har verkligen hunnit äta upp sig och ser betydligt större och längre ut än vad mätbrädan visar. Det är både för och nackdelar med en håvning, skönt att gäddan ligger tryggt och säkert i nätet men det är riktigt drygt och kan vara riktig besvärligt att lossa krokarna ur håvnätet. Kanske dags att byta till hullingfria krokar.

Gäddis

Tillbaka i hemmahamnen klockan 19:30. Trötta och med en bålafin pandasolbränna i ansiktet var det extra skönt att bara sätta sig vid matbordet och äta kycklingburritos.

 

5 tankar på “12 timmars pass 29/6

  1. Ser ut som att det är en smörbult. Finns vanliga och svartmunnade med olika färger vad jag kan förstå. Men tånglake är det inte.
    Imorgon drar jag ut och provar på skitfisket och hoppas på stora gäddor.

  2. Det är vi inte säkra på men vi tror det. Om det är någon som vet vilken annan fisksort som det är så är vi tacksamma att få veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s