Höstlov fiskedag nr:2-26/10

Jajjemen en ny härlig fiskedag tillsammans med Willy. Allt planerat och klart in i minsta detalj. Fika, fiskeplan och förhoppningsvis många påslag.

Rekade ett ställe i mellanskärgården som på sjökortet verkade bra men här var inga gäddor sugna på våra beten så vi styrde båten även denna dag österut. Ca 10 distans senare ser vi en svart piratbåt som vi känner igen. Jodå visst är det Ola som sitter och sippar morgonkaffet och tar en macka. Vi noterar att även andra kända gäddfiskare finns i området.

Ola Kråkberg

Inga problem för oss skärgården är stor och det är ledigt längs kanten vi tänker drifta. Pang pang pang, tre kast och tre gäddor vilken öppning på dagen. Vi använder oss av drivankare och kastar i medvind och lägger ankare vid behov. Vi nöter på med denna fångsgivande teknik och fiskar av ganska mycket vatten och återvänder senare till de ställen som har levererat bäst.

gädda

Vi har dubbelhugg vid ett flertaltillfällen och landar en hel del gäddor mellan 70-80 cm de riktigt stora uteblir och toppgäddan för dagen tar Willy, den är 92 cm.

92:a

Vi blir hungriga även idag och vi kokar sibyllakorv i trianga köket. Mums vad gott.

Sibyllakorv

Vi är outtröttliga och kämpar i vinden tills klocka är 17:00 och vi är riktigt nöjda med dagen. Ett 50 tal gäddor har vi landat och varit i kontakt med metersfisk. Ett riktigt kul gäddpass har vi haft under söndagen.

// Håkan&Willy

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s