Höstlov fiskepass nr:3

Måndag morgon och jag är ledig från jobbet för att kunna fiska. Vilken  lycka! Tyvärr så blåser det järnet utanför fönstret och det är lågvatten -38 cm. Det är bara att bita ihop och se möjligheterna istället.

Efter gårdagens gäddrace var många av jiggarna illa tilltygade och fick smältas ned  i micron för att få nytt liv.

Snickarboa

Vi började fiska i norrvända vikar och la ganska mycket tid där. Med facit i hand så var detta ett fel beslut då dessa vikar levererade dåligt med gäddor. Vi la ned både tid och kraft och omgrupperade till ett par ställen som riktigt sög. Bara en handfull snipor klev på och nu visste vi varken ut eller in, klockan hade redan hunnit bli halv två.

Vi beslutar oss för att koka korv bakom en ö och kaste lite medans vattnet kokar upp. Döm om våran förvåning då plötsligt gäddorna börjar hugga och en hyfsad 91:a landas. De mindre gäddorna vaknar också till liv och Willy har ett mindre eldorado fiske medans jag roddar med fikan.

korv

Efter lunchen och att gäddorna har tröttnat på oss gör vi ännu en omgruppering och vid 16 tiden hamnar vi precis på rätt ställe. Nu har vi kontakt med finare fiskar och det riktigt känns i hela kroppen som om 10+an kommer att hugga. Willy fångar dagens största gädda. En riktigt välmatad 93:a på 6,5 kilo, tyvärr missar vi de riktigt bamsiga gäddorna .

93:a 6,5 kilo

Tiden går så fort mörkret sänker sig över oss och vi får styra hem båten i kolmörkret. Vi är inte iland i Lyckebyån förrän 18:00. Vi är överens om att de sista timmarna intensiva och spännande fiske räddade hela dagen som för övrigt var full av misstag och besvikelser.

//Håkan&Willy

 

 

 

1 tanke på “Höstlov fiskepass nr:3

  1. Kul att se att ni kämpar på! Jag håller på er och följer er med förväntansfulla ögon.
    Skitfiske på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s