Höstlov fiskepass nr:4 29/10

Såja ännu ett gäddpass att se fram emot, mulet väder och sydvästliga vindar och även vattenståndet har höjts. Känns som bigpikeväder.

Vi kom iväg något senare än beräknat, strax efter halv tio. Vi hade studerade sjökortet vid frukostbordet och hade bestämt oss för både sydvända och nordvända vikar. Första viken vi ankommer till ligger det en annan båt och fiskar i det område som vi hade tänkt prova, nåväl det finns ju andra ställen att fiska av och relativt snabbt har jag smackat upp en 87:a och en 78:a. Jajjemen en hyfsad start på dagen men vi väljer att flytta oss för att reka den nordvända viken som vi aldrig har besökt under hösten. What!! ännu en båt i sikte och vi vänder och låter dom fiska ifred.

Nu flyttar vi oss runt i skärgården och fiskar lugnt och metodiskt, det går riktigt trögt och vid halvtvåtiden så har vi bara landat 8 gäddor. Lite missmodiga tar vi lunch och grillar några hamburgare och tar kaffe och dammsugare till efterrätt. Nu är sockernivån tillfredställd och vi beslutar oss för att fiska vidare, det känns fortfarande som om storgäddan kan komma upp när som helst.

Tydligen så är även gäddorna hungriga på eftermiddagen och rätt som det är kommer det ett tyngre hugg på Willys spö. Gäddan kämpar dåligt och vi landar den utan komplikationer. Smal o lite klen är den men längden är fina 100 cm. Vikten är endast 6 kilo.

100 cm 6 kg

Några kast senare uppenbarar sig en10+are som bara följer med in till båten utan att hugga. Vi kämpar en stund med att göra mördargäddan intresserad tyvärr resultatlöst. Istället smäller det på en 85:a hos mig och strax efter hugger det på Willys grejor. Nu är det mungipor uppåt och full fokus igen. Telefonen ringer och jag pratar med kollegan om morgondagens jobb då jag hör att Willy säger. ”Jag tror den är bättre” jag avslutar samtalet och håvar snyggt gäddan bakifrån och den ser grann ut.

Fin 100 cm torped

Bra kondition

Den är också precis 100 cm men i fin kondition så vikten är betydligt bättre (7,3 kg).

Märkligt vad snabbt det kan vända bara beterna är i vattnet. På endast ett par timmar så har den sega fiskedagen bytts ut mot något annat. Två landade metersfiskar och en hel del hyfsade fiskar gjorde dagen riktigt minnesvärd.

// Håkan&Willy

4 tankar på “Höstlov fiskepass nr:4 29/10

  1. Borde varit eran båt isf 😉 vi hade det grymt trögt, några mindre och en 5+ sen två riktigt fina som bara följde till båten..

  2. Jaja, formen stiger ser jag. Nu blir det inte lätt att fajtas med er på KPT;-) Härligt o grattis till fina madamer//Ola team hallarum

  3. Tjena! Var ni runt omkring Möckle idag? Tyckte jag såg någon liknande båt en bit från oss. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s